lauantai 9. huhtikuuta 2016

Päivä 8

Alkusarjan viimeinen ottelu 8.4.2016

Belle River Stars - Helsinki Vikings 5 - 1

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin aikaisin perjantaiaamuna Windsorin pääareenan W.F.C.U Centren  harjoitushallissa. Kyseinen areena toimii muun muassa OHL-joukkue Windsor Spitfiresin kotihallina. Vastassa oli kanadalainen Belle River Stars ja Viikingeillä panoksena semifinaalipaikan varmistaminen. Kaikki oli siis omissa käsissä.

Ottelu alkoi vastustajan kovalla painostuksella ja vyörytystä jatkui läpi koko ensimmäisen erän. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen oli kuitenkin Viikinkien kannalta toiveikkaasti 1 - 0 vastustajalle. Tämä piti vielä Viikinkijoukkueessa toiveita yllä siitä, että toisessa erässä peli kääntyisi vielä meille.

Toinen erä oli aika lailla samanlaista vyörytystä, mutta lukemat pysyivät edelleen samana, kunnes noin kolme minuuttia ennen erän loppua vastaja teki pari nopeaa maalia kymmenen sekunnin sisällä.

Nakke kuitenkin kavensi pelin vielä 3 - 1 vain kolme sekuntia ennen erän päättymistä.

Viikinkileirissä oli vielä tässäkin vaiheessa kova usko pelin kääntymiseen. Mutta vastustaja jatkoi kolmannessakin erässä vauhdikasta peliään eikä päästänyt kovalla laukauksella varustettuja Viikinkihyökkääjiä maalipaikoille, joten Viikinkien maalit jäivät Naken ainokaiseen ja peli päättyi vastustajan kahdella (taas) nopeasti tehdyillä maaleilla lukemiin 5 - 1. Tällä kertaa aikaa maalien välillä oli kulunut kuitenkin 49 sekuntia.

Tappion seurauksena Viikingit joutuivat jännittämään muiden otteluiden tuloksia ennen kuin selviäisi päästäänkö semifinaaliin vai ei. No, loppujen lopuksi ei päästy. Putosimme jatkosta yhden maalin erolla.

Kun tämä selvisi, alkoi ennen näkemätön spekulaatio tyyliin "jos oisin laittanu sen tolppalaukauksen sisään" tai "jos olisin pitäny oman miehen tokassa erässä" tai "jos oisin ottanu pari potkuu enemmän, ni ne ei ois tehny sitä yhtä maalia". Mutta kaikki jossittelu tässä vaiheessa oli turhaa. Pelit oli pelattu ja sillä siisti. Seuraavalla kerralla voitamme kaikki pelit, niin ei tarvitse miettiä maalieroja. Niin helppoa se on.

Pettymys oli tietenkin suuri, varsinkin kun aamupelin jälkeen ensin tuli tieto, että pääsemme semifinaaliin. Olimme aluksi tulkinneet turnaussääntöjä väärin (tai sitten niitä oli muutettu kesken turnauksen).

Pettymyksestä huolimatta ilta vietettiin ensin katsomalla yleisen sarjan finaalia Arsenal - Torpedo ja sen jälkeen syömällä pienen perheauton painon verran sisäfilettä hotellin Market Buffet -ravintolassa.

Peli on reilua, mutta välillä julmaa. Tappiot on kuitenkin kärsittävä, ne kuuluvat urheiluun. Loppumatka Viikingeillä meneekin sitten muissa aktiviteeteissa kuin pelaamisessa. Tosin Viikinkien shoppailuinnon tuntien, aika ei todennäköisesti tule käymään pitkäksi.